200 ml miltų
½ a. š. druskos
1 a. š. sausų mielių
60 ml šilto vandens
50 ml šilto pieno
1 v. š. aliejaus
1,5 a. š. sauso raudonėlio
100 g virto kumpio
100 g fermentinio sūrio
¼ a. š. čili miltelių
Mieles išmaišyti piene su vandeniu, suberti persijotus miltus, druską, tešlą gerai išminkyti. Galiausiai supilti aliejų ir dar kartą gerai išminkyti. Tešlą kildinti šiltai ~ 40 min. (kol padvigubės).
Į tešlą suberti raudonėlį ir dar kartą išminkyti.
Kumpį smulkiai supjaustyti, sūrį smulkiai sutarkuoti. Suberti į tešlą kumpį, pusę sūrio, čili miltelius ir dar kartą gerai išminkyti.
Padalinti tešlą į 16 dalių, iš kiekvienos suformuoti ploną virvelę.
Išdėlioti paruoštas virveles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstyti likusiu sūriu ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.
P. S. vietoje raudonėlio naudojau Viduržemio jūros prieskonių mišinį, čili nedėjau.Miltų man susinaudojo kažkiek daugiau, nes iš pradžių baisiai prie rankų lipo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą