2010 m. balandžio 26 d., pirmadienis

Sodybiečių 2 meet’o tortas (Sandr_e)


Biskvitas(rafaelo torto):
5 dideli kiaušiniai,
230 gr. cukraus,
230 gr. miltų,
65 gr.aliejaus(dedu kažkur šaukštą),
1 did.pakutis vanilinio cukraus,
20 gr.kepimo miltelių(dedu arbatinį šaukštelį)

Kiaušinius(trynius su baltymais) plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min. kol masė patrigubės ir pabals.Beplakant plona srovele supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais(aš juos persijoju kad būtų puresnis biskvitas) ir išmaišyti nuo dugno link viršaus lengvai bet gerai kad neliktų gumulėlių.Į formos dugną tiesti kepimo popieriaus kad iškepus apipjovus šonus lengvai išsiimtų, netepti jokiais riebalais.
190laipsnių temp. kepti apie 10 minučių, kol vos parausta.Tešlą pasidalinus į keturias dalis kepti atskirus blynus 23 cm. formoje.
P.S aš kepu savo standartinėje 28 cm, formoje.Ir ne išdalinusi į 4 dalis,o vieną didelį biskvitą, kepu ilgiau nei nurodyta receptūroje tiesiog tol kos įsmeigus smeigtuką jis lieka sausas.Temperatūrą reguliuoju pagal save.Kai ataušta supjaustom į kiek norim sluoksnių(aš dažniausia 4-5).

Kremas:
400ml. šaltos plakamosios 35% grietinėlės+citrinos rūgštelės+cukraus arba 400ml.šalto pieno ir 2 pak. Dr.Oetker plakamosios sausos grietinėlės
2 pak. standiklio( standiklį dedu tam kad ilgiau laikant tortą kambario temperatūroj jis nepraskystų)
Džiovintų slyvų(iš akies)
Bananų(taipat)

Išplakite riebią grietinėlę su citrinos rūgštele ir cukrumi ir standikliu arba  400ml. šalto pieno su Dr.Oetker grietinėle taip kaip nurodyta ant pokelio su standikliu (plakti mikseriu iki standžios masės).Bananus supjaustome riekutėmis, slyvas gabaleliais(mirkyti nereikia!). Viską supilti į išplaktą plaktą grietinėlę ir lengvai apsukti (su mikseriu) kol gerai išsimaišys.
Biskvitus sudrėkinkite ...stipriau, arba vidutiniškai.(mums patinka drėgnesni tortai tai sudrėkinu stipriau) sulaistymas daromas išspaudus vienos citrinos sultis praskiedus šiek tiek virintu vandenuku ir pasaldinus pora šaukštelių cukrumi, tik turi cukrus ištirpti.
Biskvitą sulaisčius aptepti jį kremu,ranka paspausti tuomet dėti ant jo sekantį sulaistyti ir vėl ta pačia eiga visus. Dedam į šaldytuvą(geriausia kad pastovėtų ir subręstų per naktį) tuomet puošiam ir skanaujam.

Bandykite tikrai pavyks, nes nieko čia sudėtingo ;) Sekmės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą