2010 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Maži pyragėliai su dešrelėmis ir sūriu (12 vnt)



Šiuos mažus pyragėlius kepkite keksiukų formelėse - jie įgaus gražią formą. Skaniausi - ką tik iškepti. Galima įdaryti ir kitais produktais, pavyzdžiui, saldžia varške arba cukrumi ir cinamonu apibarstytais obuolių kubeliais, įvairiais džemais, uogomis (tokiu atveju nedėčiau druskos į tešlą), bandžiau rukytą žuvį, raugintus agurkėlius, žodžiu, tinka beveik viskas, ką randate šaldytuve ir ko tuo metu geidžia jūsų pilvukas.
Tarp sūrio ir dešrelės sluoksnių galima įdėti kečupo (kartais dedu česnakinį majonezo padažą - irgi labai skanu).

Varškės tešla:                                                        Įdaras:
> 100 g grūdėtosios (arba paprastos) varškės,    > 150 g mocarelos (arba paprasto) sūrio,
> 100 g sviesto (arba margarino kepiniams),       > 3 dešrelės (arba 100 g virto kumpio),
> 1 kiaušinis,                                                       > sviesto (formelėms sutepti (nebūtina, jei
> 300 g kvietinių miltų,                                         formelės tefloninės arba silikoninės))
> 0,5 šaukštelio druskos,
> 1 šaukštelis kepimo miltelių


  1. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Varškę sumaišyti su sviestu ir kiaušiniu (kai neturiu grūdėtos varškės, į paprastą varškę įpilu natūralaus jogurto, ar kefyro, ar pasukų, o sviestą tiesiog pakaitinu mikrobangėj, kol suminkštėja). Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, po to - su varškės mišiniu. Tešla turi būti vientisa (galima naudotis virtuviniu kombainu, bet aš to nedarau - minkau rankomis).
  3. Tešlą suvynioti į ritinį (kaip dešrą), supjaustyti į 12 gabaliukų.
  4. Tešlos gabaliukus sudėti į sviestu suteptas keksiukų formeles (gaunasi tokie kaip krepšeliai be rankenėlių).
  5. Sūrį bei dešreles taip pat padalinti į 12 dalių ir sudėti ant tešlos gabaliukų.
  6. Pyragėlius orkaitėje kepti 15 min (kepu, kol iškepa, į laikrodį nežiūriu, bet tikrai greitai).
SKANAUS VISIEMS !


(Šaltinis: "Tavo vaikas" serijos knyga "Berniukai virtuvėje", UAB "Ekspress leidyba", lietuvių kalba 2008, Vilnius)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą