2010 m. balandžio 20 d., antradienis

Ninkasi firminis obuolių pyragas

3-4 obuoliai
3  kaiušiniai
0,5 st. aliejaus
1 st. cukraus
1 st. miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
cinamono,
vanlinio cukraus

   Kiaušinius (neatskirtus) išplakame su cukrumi iki labai labai purios masės, tada įpilame aliejų, vėl plakame mikseriu, kai išsiplaks aliejus sudėti miltus su kepimo milteliais juos išmaišyti šaukštu.
   Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti griežinėliais ir suberti į skardą ant jų užberti vanilinio cukraus ir sinamono, tada supilti tešlą ir kepti apie 30 min. 220-250 laipsnių orkaitėjė. (aš viršų uždengiu kepimo popieriumi, o kepimo pabaigoje jį nuimu ir dar pakepu, nes pas mane senovinė elektrinė viryklė, todėl reikalingos papildomos technologijos :) į šį pyragą galima įberti aguonų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą