2010 m. kovo 20 d., šeštadienis

Salierų salotos. Du variantai

Sandr e receptas

8 salierų stiebelių(lapkočių)
~3 riekelės konservuoto ananaso(pagal skonį galima daugiau arba mažiau)
obuolių(dedu kokius 4 )
majonezo, pipiriukų druskytės

salierą nuplovus supjaustyti, ananasus supjaustyt gabalėliais, obuolį pjaustyt taip kaip patinka sudėt kas liko išmaišyti ir skanaus, tikros pavasariškos o jei patinka galima ir kumpio įpjaustyt,skanaus.
p.s. mišrainė daug daug kartų skanesnė kai pastovi bent pora val. pasimarinavusi su majonezu, tada prisigeria sultys ir išsiskiria vž kartu susimaišo ir labai skanu :)


trakst receptas

Saliero kotai,
obuolys (supjaustytas juostelėm ir apslakstytas citrinos sultimis),
majonezas,
kepintos saulėgrąžos arba graikiniai riešutai.

Rutuliukams:
varškė,
minkštas sviestas,
česnakai,
žalumynai.

Plaustytus saliero kotus sumaišyti su obuoliu ir majonezu, pasudyt. Varškę, sviestą, česnaką, žolytes ( peletrūnas, krapai, petražolės) sutrint su blenderiu ir suformavus rutuliukus išdėliot ant mišraines, viršų apibarstyt saulėgrąžom ar graikiniais riešutais.

1 komentaras: