2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Virusas: Cukatos

Moliūgo (galima cukinijų) CUKATOS
Reikės stambiais kubais pjaustytų moliūgų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą maždaug 2x3), apie 1,5 - 2 kg cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties arba citrinų sultys), pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia. Užpilti cukrumi ir viską palikti 12-18 val (iki paros), kad prisidarytų sulčių. Susidariusias sultis nupilti ir užvirinti kartu su citrinos rūgštele ar citrinos sultimis. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus . Citrinos rūgštelę taip pat dėti ragaujant, kad neprarūgštinti. Šitą sirupą užvirti ir verdantį vėl užpilti ant moliūgų, laikyti dar apie 12 val. (aš palaikau per naktį). Tada viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol moliūgas suminkštėja bet neištęžta. Nukošti, gerai nuvarvinti ir moliūgo gabaliukus paskleidus skardoje (galima ant sviestinio pop) džiovinti orkaitėje ( gabaliukas prie gabaliuko vienu sluoksniu) O į sirupą įberti porą- tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į stiklainius ir uždaryti. Turėsit žiemai natūralaus savo sirupo gaivai . Pagamintus išdžiovintus saldainiukus apvolioju cukruj, tada jie nebelimpa ir baigia džiūti natūraliai (aš dedu ant radijatoriaus pabaigai).
gal apie 3-4valandas orkaitėj džiovinu apie 100 C pradarytom durelėm, kad drėgmė išgaruotų. Žiūriu, kad jau galiu nuo skardos nukrapštyt, tada ir imu-metu į cukrų ir ant sviestinio popieriaus dar paskleidusi džiovinu.


Cukatų receptu pasidalino Žollia

1 komentaras:

  1. Laba diena, gal galetu su manimi susisiekti sio blogo autorius? noreciau pasikalbeti apie bendradarbiavima.

    Pagarbiai,

    Andrius
    andrius.piekus@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti